maandag 11 oktober 2010

reacties van een vader op de individuele therapie van zijn zoon

Een tijd geleden kwamen we in contact met Carla Kivits van Buro Binnenste Buiten. Na een intake waarvoor ze ruim de tijd en aandacht gaf heeft onze zoon wekelijks creatieve therapie bij Carla gevolgd.

Op een speelse en ontdekkende wijze kwam voor hem en ook voor ons meer en meer in beeld hoe we de ASS moesten omgaan. Hij kende tal van succeservaringen, ervaringen die al jaren in de doorlopende scholen niet aan de orde van de dag waren geweest. Hij werd vaak niet begrepen en hij begreep anderen lastig. Carla begreep hem meteen en won al snel zijn vertrouwen. Hij leerde met zijn gevoelens om te gaan en kreeg de ruimte om zich te uiten. Hij maakte tal van aardige en eigenaardige kunstwerken die voor hem van betekenis waren. Daarnaast doorliep hij op ludieke wijze een boekje waarin stap voor stap werd ingegaan wat ASS was, hoe daarmee om te gaan en hoe dat te accepteren. Hij was meer dan speciaal en kreeg bij Carla de speciale behandeling die hij als erg prettig ervoer.

De sfeer was ongedwongen en konden we een keer niet dan werd daar ook creatief mee omgegaan. Gaandeweg werd ook voor ons als gezin en ouders helder hoe we makkelijker met elkaar konden communiceren. Een beeldende thermometerkaart bood hem de kans om te duiden hoe hij innerlijk ervoor stond, aan de ander kant den wij meer beeldend richting hem meer structuur aanbrengen en brachten we dagelijks zichtbaar via een schoolbord in beeld wat er op het programma stond.

Na korte tijd zien we een duidelijke en ongedwongen voortgang in zijn gedrag. Het voelt prettig en de contacten met Carla zijn weliswaar minder geworden maar ze is er voor hem, en voor ons. Ouders en gezinnen die zoeken in het woud van zorgverleners en die een 1 op 1 manier zoeken om hun kind vooruitgang willen geven in de soms onduidelijke en chaotische dagelijkse wereld die deze kinderen niet altijd begrijpen en volgen raden we met klem aan om Buro Binnenste Buiten eens te benaderen. Carla weet successen te boeken, geeft succeservaringen en brengt op een creatieve beeldende manier dingen van binnen naar buiten die zowel het kind als de omgeving snel vooruit brengen om elkaar meer te begrijpen.

Buro Binenste Buiten is absoluut een aanrader voor iedereen die even de draad kwijt (richting elkaar) is en die via doen en ervaren betekenisvolle stappen vooruit wil maken.

Marcel Looijen, oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten