maandag 18 maart 2013

AUTISMEWEEK 02 APRIL - 10 APRIL

Elk jaar rond deze periode vindt er een autismeweek plaats waarbij aandacht wordt gevraagd voor iedereen die te maken heeft met autisme.
De ene heeft een lichte vorm en de ander een ernstigere vorm, maar wat ik vooral belangrijk vind, is om ieder mens, ieder kind, gewoon te zien als individu met zijn eigen kwaliteiten en leerpunten.

Dus bij het ene kind merk je er heel weinig van en bij het andere kind is het heel duidelijk een probleem. Denk hierbij aan contacten met andere kinderen, het letterlijk nemen van taal waardoor onduidelijk wordt wat er nu eigenlijk bedoeld wordt. Bv. bij de uitleg van een nieuw te spelen spel is het voor iedereen duidelijk wat er gaat gebeuren. Maar als de spelregels 'zomaar' veranderen ontstaan er problemen.

Duidelijkheid is belangrijk.

Zo is het erg leuk om tijdens een kunstatelier-middag te zien hoe aandachtig er gewerkt kan worden aan bijvoorbeeld een 'picasso'.  En hoe fantastisch is het om te zien hoe ieder kind daar weer een eigen invulling aan geeft. ..
Wat ik zelf ook belangrijk vind maar zeker ook erg waardevol is een stukje bespreking van werkstukken in de groep en het geven van positieve feedback op elkaars werk.

Dus hierbij een oproep aan iedereen die wel kinderen kent die graag creatief bezig zijn, kunst willen maken of nieuwe materialen willen ontdekken ; kom naar het kunstatelier tijdens de autismeweek en
kijk eens of je het leuk vindt om dit vaker te doen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten